Oftewel of de FED bezig is minder obligaties op te kopen dan nu. Op basis van de economische gegevens lijkt dat zonder meer verstandig. Niet alleen groeide de Amerikaanse economie meer dan economen hadden verwacht, ook de werkloosheidcijfers waren goed.

In plaats van de 125.000 nieuwe banen waren het er 204.000. En dat terwijl de overheid vele kantoren had gesloten. Vanuit Republikeinse hoek kwam natuurlijk het bekende commentaar dat als de over-heid er niet is de Amerikaanse economie het beter doet.

Oftewel of de FED bezig is minder obligaties op te kopen dan nu. Op basis van de economische gegevens lijkt dat zonder meer verstandig. Niet alleen groeide de Amerikaanse economie meer dan economen hadden verwacht, ook de werkloosheidcijfers waren goed. In plaats van de 125.000 nieuwe banen waren het er 204.000. En dat terwijl de overheid vele kantoren had gesloten. Vanuit Republikeinse hoek kwam natuurlijk het bekende commentaar dat als de over-heid er niet is de Amerikaanse economie het beter doet.