Langzaam maar zeker begint het renteverschil tussen de Verenigde Staten en Europa nu toch door te wegen op de verhouding euro/dollar. Eerder deze week verzwakte de koers van de euro, waarbij het technisch niveau van 1,35 dollar voor één euro naar beneden werd doorbroken.

Volgens Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, verwacht dat onder 1,35 dollar de euro verder kan verzwakken. Sommige analisten zijn van mening dat de volgende afspraak voor de euro nu wacht in de zone van 1,3050 dollar, wat betekent dat het baisse-potentieel nog aanzienlijk kan zijn.

Langzaam maar zeker begint het renteverschil tussen de Verenigde Staten en Europa nu toch door te wegen op de verhouding euro/dollar. Eerder deze week verzwakte de koers van de euro, waarbij het technisch niveau van 1,35 dollar voor één euro naar beneden werd doorbroken. Volgens Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, verwacht dat onder 1,35 dollar de euro verder kan verzwakken. Sommige analisten zijn van mening dat de volgende afspraak voor de euro nu wacht in de zone van 1,3050 dollar, wat betekent dat het baisse-potentieel nog aanzienlijk kan zijn.