Die bezorgdheid geldt zowel de wisselkoers van de euro als de lage inflatie. Draghi liet wel verstaan klaar te staan om in juni maatregelen te nemen wanneer zulks nodig zou zijn. Wat die maatregelen zouden kunnen inhouden, liet de ECB-president echter in het midden.

Zal de ECB daadwerkelijk in juni iets ondernemen? De wisselmarkten hebben er zo hun twijfels over. De koers van de euro schoot in eerste instantie verder omhoog, Draghi had namelijk niets gedaan, om vervolgens weer de dieperik in te duiken, Draghi heeft beloofd van wel iets te doen.

Die bezorgdheid geldt zowel de wisselkoers van de euro als de lage inflatie. Draghi liet wel verstaan klaar te staan om in juni maatregelen te nemen wanneer zulks nodig zou zijn. Wat die maatregelen zouden kunnen inhouden, liet de ECB-president echter in het midden. Zal de ECB daadwerkelijk in juni iets ondernemen? De wisselmarkten hebben er zo hun twijfels over. De koers van de euro schoot in eerste instantie verder omhoog, Draghi had namelijk niets gedaan, om vervolgens weer de dieperik in te duiken, Draghi heeft beloofd van wel iets te doen.