40% van de bedrijven is van plan om de prijsverhoging voorlopig door te verrekenen aan hun klanten. Deze bedrijven lopen uiteraard het risico van verlies aan marktaandeel want een aantal bedrijven hebben al aangekondigd de hogere BTW niet door te verrekenen.

De Japanse autobedrijven verwachten in ieder geval dat de verkopen van auto's met 15% zullen dalen. De recent gepubliceerde macro-economische indicatoren waren allesbehalve hoopgevend. Zal de BTW-verhoging in Japan premier Shinzo Abe de nekslag geven? De toekomst zal het moeten uitwijzen.

40% van de bedrijven is van plan om de prijsverhoging voorlopig door te verrekenen aan hun klanten. Deze bedrijven lopen uiteraard het risico van verlies aan marktaandeel want een aantal bedrijven hebben al aangekondigd de hogere BTW niet door te verrekenen. De Japanse autobedrijven verwachten in ieder geval dat de verkopen van auto's met 15% zullen dalen. De recent gepubliceerde macro-economische indicatoren waren allesbehalve hoopgevend. Zal de BTW-verhoging in Japan premier Shinzo Abe de nekslag geven? De toekomst zal het moeten uitwijzen.