Het ziet er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas naar uit dat de aandelenmarkten de minder goede nieuwsflow uit Italië en de VS goed verteren. Dit is waarschijnlijk omdat investeerders geconditioneerd zijn om slecht (politiek) nieuws te kopen omdat er toch ter elfder of twaalfder uur een oplossing uit de bus komt.

Wanneer we naar de geschiedenis kijken is dit al heel vaak het geval geweest. Iedere keer wordt de oplossing uitgesteld tot het niet meer anders kan en dan volgt het compromis. Zo was het ook tijdens de vorige "shutdown" in 1995/1996, alhoewel we toen natuurlijk ook tegen een totaal andere marktomgeving aankeken.

Het ziet er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas naar uit dat de aandelenmarkten de minder goede nieuwsflow uit Italië en de VS goed verteren. Dit is waarschijnlijk omdat investeerders geconditioneerd zijn om slecht (politiek) nieuws te kopen omdat er toch ter elfder of twaalfder uur een oplossing uit de bus komt. Wanneer we naar de geschiedenis kijken is dit al heel vaak het geval geweest. Iedere keer wordt de oplossing uitgesteld tot het niet meer anders kan en dan volgt het compromis. Zo was het ook tijdens de vorige "shutdown" in 1995/1996, alhoewel we toen natuurlijk ook tegen een totaal andere marktomgeving aankeken.