Op termijn is dergelijke maatregel echter niet houdbaar en moet er 'getaperd' worden. Dat betekent dat de inkoop van staatsobligaties geleidelijk aan zal worden afgebouwd. Volgens de consensusverwachtingen zal dat geleidelijk aan gebeuren, bijvoorbeeld met een bedrag van 10 miljard dollar.

Zal Ben Bernanke de hemel op zijn dak krijgen als gevolg van het taperen? Een aantal analisten vrezen voor een dergelijk scenario, zeker wanneer de Amerikaanse centrale bank bij de FOMC-meeting zal aankondigen dat het de bedoeling is om QE over een periode van 12 maanden volledig af te bouwen.

Op termijn is dergelijke maatregel echter niet houdbaar en moet er 'getaperd' worden. Dat betekent dat de inkoop van staatsobligaties geleidelijk aan zal worden afgebouwd. Volgens de consensusverwachtingen zal dat geleidelijk aan gebeuren, bijvoorbeeld met een bedrag van 10 miljard dollar. Zal Ben Bernanke de hemel op zijn dak krijgen als gevolg van het taperen? Een aantal analisten vrezen voor een dergelijk scenario, zeker wanneer de Amerikaanse centrale bank bij de FOMC-meeting zal aankondigen dat het de bedoeling is om QE over een periode van 12 maanden volledig af te bouwen.