De huidige voorzitter van de BoE Mervyn King wil doorzetten maar de leden van het monetair comité zijn daar niet meer allemaal voor. King verdwijnt deze zomer als voorzitter en wordt opgevolgd door de (Canadees!) Mark Carney. Of hij QE blijft doorzetten is de grote vraag.

De BoE was de eerste centrale bank die dit middel van stal haalde en het kan niet worden gezegd dat de Britse Economie sterk is gaan groeien hierdoor.

Beleggers vrezen dat de BoE nu het Japanse scenario wil gaan volgen en dat is het laten dalen van de munt. Zo krijgt de Britse industrie meer concurrentiekracht.

Echter de inflatie kan daardoor sterk oplopen. Voor dit jaar wordt er een niveau verwacht van bijna 3%. Met dit alles is het niet vreemd dat veel analisten waarschuwen om niet in Britse leningen te gaan investeren.

Dit ondanks de nu wat hogere rente. Het koersrisico van het pond is te groot. Britse aandelen lijken daarentegen echter wel steeds aantrekkelijker te worden.

De huidige voorzitter van de BoE Mervyn King wil doorzetten maar de leden van het monetair comité zijn daar niet meer allemaal voor. King verdwijnt deze zomer als voorzitter en wordt opgevolgd door de (Canadees!) Mark Carney. Of hij QE blijft doorzetten is de grote vraag. De BoE was de eerste centrale bank die dit middel van stal haalde en het kan niet worden gezegd dat de Britse Economie sterk is gaan groeien hierdoor. Beleggers vrezen dat de BoE nu het Japanse scenario wil gaan volgen en dat is het laten dalen van de munt. Zo krijgt de Britse industrie meer concurrentiekracht. Echter de inflatie kan daardoor sterk oplopen. Voor dit jaar wordt er een niveau verwacht van bijna 3%. Met dit alles is het niet vreemd dat veel analisten waarschuwen om niet in Britse leningen te gaan investeren. Dit ondanks de nu wat hogere rente. Het koersrisico van het pond is te groot. Britse aandelen lijken daarentegen echter wel steeds aantrekkelijker te worden.