Het feit dat de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek aan het wijzigen is, speelt ongetwijfeld een rol in het verhaal. Veel van het geld gedrukt door de FED had andere bestemmingen opgezocht, deels ook naar Zuid-Amerika. Speculanten trekken dat geld nu terug, met de gekende gevolgen.

De vraag is nu echter of de Argentijnse crisis uiteindelijk ook een Braziliaanse zal worden. De problemen dreigen zich namelijk naar de buurlanden te verplaatsen, waarbij dient opgemerkt dat Brazilië kwetsbaar is omdat het land op zijn beurt al met tal van problemen geconfronteerd wordt. Het besmettingsgevaar is dus zeker aanwezig.

Het feit dat de Amerikaanse centrale bank haar monetaire politiek aan het wijzigen is, speelt ongetwijfeld een rol in het verhaal. Veel van het geld gedrukt door de FED had andere bestemmingen opgezocht, deels ook naar Zuid-Amerika. Speculanten trekken dat geld nu terug, met de gekende gevolgen. De vraag is nu echter of de Argentijnse crisis uiteindelijk ook een Braziliaanse zal worden. De problemen dreigen zich namelijk naar de buurlanden te verplaatsen, waarbij dient opgemerkt dat Brazilië kwetsbaar is omdat het land op zijn beurt al met tal van problemen geconfronteerd wordt. Het besmettingsgevaar is dus zeker aanwezig.