Er is bij de centrale bankiers momenteel een totaal gebrek aan financiële verantwoordelijkheid vast te stellen en dat moet vroeg of laat fout aflopen. Hoe langer de huidige monetaire politiek wordt volgehouden, hoe pijnlijker het afkicken van het drukken van geld zal worden.

Vraag is wanneer de dag van de uiteindelijke afrekening zal aanbreken. Volgens sommige economen zal 2015 een cruciaal jaar kunnen worden. Dat jaar zal namelijk blijken dat het alsmaar opstapelen van schulden uiteindelijk tot zerogroei zal leiden. Wat er dan zal gebeuren, valt moeilijk te voorspellen. Veel goeds zal het echter niet zijn.

Er is bij de centrale bankiers momenteel een totaal gebrek aan financiële verantwoordelijkheid vast te stellen en dat moet vroeg of laat fout aflopen. Hoe langer de huidige monetaire politiek wordt volgehouden, hoe pijnlijker het afkicken van het drukken van geld zal worden. Vraag is wanneer de dag van de uiteindelijke afrekening zal aanbreken. Volgens sommige economen zal 2015 een cruciaal jaar kunnen worden. Dat jaar zal namelijk blijken dat het alsmaar opstapelen van schulden uiteindelijk tot zerogroei zal leiden. Wat er dan zal gebeuren, valt moeilijk te voorspellen. Veel goeds zal het echter niet zijn.