Die concentreert zich op de eerste plaats op Italië en vooral Spanje. De socialistische oppositie eist het ontslag van de zittende premier Mariano Rajoy. Die zou samen met zijn regerende partij Partido Popular zich schuldig hebben gemaakt aan het aanvaarden van smeergeld op grote schaal.

Volgens de krant El Pais zou Rajoy zelf 25.000 euro per jaar in het zwart hebben ontvangen, in totaal zou het om miljoenen euro's gaan die de partij illegaal zou hebben opgestreken.

Op een rekening zou 22 miljoen euro zijn gevonden die de PP als smeergeld heeft opgetrokken in ruil voor het toekennen van overheidsopdrachten.

Die concentreert zich op de eerste plaats op Italië en vooral Spanje. De socialistische oppositie eist het ontslag van de zittende premier Mariano Rajoy. Die zou samen met zijn regerende partij Partido Popular zich schuldig hebben gemaakt aan het aanvaarden van smeergeld op grote schaal. Volgens de krant El Pais zou Rajoy zelf 25.000 euro per jaar in het zwart hebben ontvangen, in totaal zou het om miljoenen euro's gaan die de partij illegaal zou hebben opgestreken. Op een rekening zou 22 miljoen euro zijn gevonden die de PP als smeergeld heeft opgetrokken in ruil voor het toekennen van overheidsopdrachten.