In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ontwikkelde de omzet zich vlak.

De sojabonenomzet leed opnieuw onder het royaltydispuut met Braziliaanse boeren en daalde met 6%.

Monsanto wil het geschil oplossen met de introductie van RR2 PRO sojabonen, die een betere oogst moeten opleveren in vergelijking met de eerste generatie bonen. Dat moet Braziliaanse boeren verleiden om royalty's af te dragen.

Ondanks de tegenwind in Brazilië waren de Noord-Amerikaanse sojaboonactiviteiten conform de verwachting. Monsanto denkt in de Verenigde Staten aan de hoge kant of zelfs boven het aantal verwachte verbouwde acres met Roundup Ready 2 Yield bonen uit te komen.

Het is belangrijk voor het bedrijf dat Amerikaanse boeren overstappen op Ready 2 Yield sojabonen omdat de patenten op RR1 over enkele jaren expireren.

Bij de korenactiviteiten namen de verkopen met 3% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Monsanto profiteerde van Latijns-Amerikaanse boeren die technologie omarmen en kiezen voor hoger geprijsde producten met hogere marges.

De positieve impact die dat heeft op de marges werd echter overschaduwd door hogere productiekosten als gevolg van droogte in Noord-Amerika.

De brutomarge voor koren in het derde kwartaal bedroeg 55,1% tegen 61,2% in dezelfde periode vorig jaar.

De katoenresultaten liepen een deuk op doordat er veel minder acres werden verbouwd in de Verenigde Staten. ABN Amro blijft neutraal.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ontwikkelde de omzet zich vlak. De sojabonenomzet leed opnieuw onder het royaltydispuut met Braziliaanse boeren en daalde met 6%. Monsanto wil het geschil oplossen met de introductie van RR2 PRO sojabonen, die een betere oogst moeten opleveren in vergelijking met de eerste generatie bonen. Dat moet Braziliaanse boeren verleiden om royalty's af te dragen. Ondanks de tegenwind in Brazilië waren de Noord-Amerikaanse sojaboonactiviteiten conform de verwachting. Monsanto denkt in de Verenigde Staten aan de hoge kant of zelfs boven het aantal verwachte verbouwde acres met Roundup Ready 2 Yield bonen uit te komen. Het is belangrijk voor het bedrijf dat Amerikaanse boeren overstappen op Ready 2 Yield sojabonen omdat de patenten op RR1 over enkele jaren expireren. Bij de korenactiviteiten namen de verkopen met 3% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Monsanto profiteerde van Latijns-Amerikaanse boeren die technologie omarmen en kiezen voor hoger geprijsde producten met hogere marges. De positieve impact die dat heeft op de marges werd echter overschaduwd door hogere productiekosten als gevolg van droogte in Noord-Amerika. De brutomarge voor koren in het derde kwartaal bedroeg 55,1% tegen 61,2% in dezelfde periode vorig jaar. De katoenresultaten liepen een deuk op doordat er veel minder acres werden verbouwd in de Verenigde Staten. ABN Amro blijft neutraal.