Het is al de 10de dag op rij dat de yuan in waarde stijgt. Op 29 september wordt er in de Verenigde Staten een beslissing genomen over de vraag van Amerikaanse bedrijven om hogere importtaksen op te leggen aan Chinese bedrijven.

Lu Ting, in Hong Kong economist bij Bank of America-Merrill Lynch, is van mening dat de koers van de yuan in de komende dagen zal blijven stijgen. De referentiekoers voor de yuan bedraagt nu 6,7098 yuan per dollar.

Vanmorgen werd er gehandeld aan 6,7009 yuan per dollar, of een stijging met 0,10% tegenover het slotniveau van afgelopen vrijdag. In de loop van de dag werd een niveau van 6,6950 dollar werd bereikt.

Het is al de 10de dag op rij dat de yuan in waarde stijgt. Op 29 september wordt er in de Verenigde Staten een beslissing genomen over de vraag van Amerikaanse bedrijven om hogere importtaksen op te leggen aan Chinese bedrijven. Lu Ting, in Hong Kong economist bij Bank of America-Merrill Lynch, is van mening dat de koers van de yuan in de komende dagen zal blijven stijgen. De referentiekoers voor de yuan bedraagt nu 6,7098 yuan per dollar. Vanmorgen werd er gehandeld aan 6,7009 yuan per dollar, of een stijging met 0,10% tegenover het slotniveau van afgelopen vrijdag. In de loop van de dag werd een niveau van 6,6950 dollar werd bereikt.