Hoewel de crisis in de wereldeconomie China treft, vloeien het land en zijn bedrijven over van liquide middelen en kapitaal.

De rechtstreekse investeringen in het buitenland stijgen voortdurend, gedragen door de staat, de soevereine fondsen en de bedrijven.

De wisselreserves van het land, gevoed door een handelsoverschot, zijn blijven stijgen en bedragen vandaag 3 200 miljard dollar.

Door zijn afhankelijkheid van het buitenland en zijn ongelofelijk groot begrotingsoverschot heeft China belang bij investeringen in Europa.

Het hoeft dus niet te verbazen dat ze de euro nu ter hulp schieten (via het Europese Fonds voor Financiële Stabiliteit of het

Internationale Monetaire Fonds) om de schuldencrisis te boven te komen.

Hoewel de crisis in de wereldeconomie China treft, vloeien het land en zijn bedrijven over van liquide middelen en kapitaal. De rechtstreekse investeringen in het buitenland stijgen voortdurend, gedragen door de staat, de soevereine fondsen en de bedrijven. De wisselreserves van het land, gevoed door een handelsoverschot, zijn blijven stijgen en bedragen vandaag 3 200 miljard dollar. Door zijn afhankelijkheid van het buitenland en zijn ongelofelijk groot begrotingsoverschot heeft China belang bij investeringen in Europa. Het hoeft dus niet te verbazen dat ze de euro nu ter hulp schieten (via het Europese Fonds voor Financiële Stabiliteit of het Internationale Monetaire Fonds) om de schuldencrisis te boven te komen.