De goedkope Chinese munt kost de Verenigde Staten miljoenen jobs, zo luidt de argumentatie. Een delegatie van zowel democraten als republikeinen heeft met Treasury Secretary Timothy Geithner over de zaak gesproken.

De manipulatie van de koers van de yuan en andere maatregelen zijn de rechtstreekse oorzaak van de grote kloof op de handelsbalans tussen beide landen. Die kloof moet dringend kleiner worden gemaakt.

Het Senate Banking Committee is teleurgesteld dat de regering Obama tot dusver aan China alleen maar vriendelijk heeft gevraagd om de koers van de yuan te laten appreciëren. Van een krachtiger ingrijpen is tot dusver geen sprake.

De Amerikaanse bedrijven zijn van mening dat de yuan met 40% ondergewaardeerd is. Een 'normale' waardering voor de Chinese munt zou de VS-handelspositie fors kunnen doen verbeteren.

De goedkope Chinese munt kost de Verenigde Staten miljoenen jobs, zo luidt de argumentatie. Een delegatie van zowel democraten als republikeinen heeft met Treasury Secretary Timothy Geithner over de zaak gesproken. De manipulatie van de koers van de yuan en andere maatregelen zijn de rechtstreekse oorzaak van de grote kloof op de handelsbalans tussen beide landen. Die kloof moet dringend kleiner worden gemaakt. Het Senate Banking Committee is teleurgesteld dat de regering Obama tot dusver aan China alleen maar vriendelijk heeft gevraagd om de koers van de yuan te laten appreciëren. Van een krachtiger ingrijpen is tot dusver geen sprake. De Amerikaanse bedrijven zijn van mening dat de yuan met 40% ondergewaardeerd is. Een 'normale' waardering voor de Chinese munt zou de VS-handelspositie fors kunnen doen verbeteren.