Gisteren werd op de Japanse beurs vanwege een feestdag niet gehandeld.

Op de valutamarkten ging de yen opnieuw lager, de koers van de Japanse munt zakte weg tot in de buurt van een dieptepunt voor de afgelopen drieënhalf jaar.

Een zwakkere yen betekent uiteraard goed nieuws voor de Japanse exportgerichte bedrijven.

Nick Verdi van Barclays verwacht dat gouverneur Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan nieuwe maatregelen zal aankondigen om de economie te stimuleren.

Van Kuroda wordt verwacht dat hij de Abenomics politiek van de nieuwe Japanse premier Shinzo Abe tot een goed einde zal brengen.

Gisteren werd op de Japanse beurs vanwege een feestdag niet gehandeld. Op de valutamarkten ging de yen opnieuw lager, de koers van de Japanse munt zakte weg tot in de buurt van een dieptepunt voor de afgelopen drieënhalf jaar. Een zwakkere yen betekent uiteraard goed nieuws voor de Japanse exportgerichte bedrijven. Nick Verdi van Barclays verwacht dat gouverneur Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan nieuwe maatregelen zal aankondigen om de economie te stimuleren. Van Kuroda wordt verwacht dat hij de Abenomics politiek van de nieuwe Japanse premier Shinzo Abe tot een goed einde zal brengen.