De yen noteerde sinds april al op het laagste peil tegenover de dollar in een twintigtal jaar. De nieuwe verzwakking komt er nadat de inflatie in de Verenigde Staten in mei nog verder is versneld, tot 8,3 procent. Dat kan leiden tot een agressievere verstrenging van het Amerikaanse monetaire beleid, wat in contrast staat met het nog altijd erg soepele beleid van de Japanse centrale bank.

Ook de euro zakte maandag weg ten opzichte van de dollar, tot onder 1,05 dollar. Een euro kostte maandagochtend 1,0476 dollar, het laagste peil sinds midden mei.

De yen noteerde sinds april al op het laagste peil tegenover de dollar in een twintigtal jaar. De nieuwe verzwakking komt er nadat de inflatie in de Verenigde Staten in mei nog verder is versneld, tot 8,3 procent. Dat kan leiden tot een agressievere verstrenging van het Amerikaanse monetaire beleid, wat in contrast staat met het nog altijd erg soepele beleid van de Japanse centrale bank.Ook de euro zakte maandag weg ten opzichte van de dollar, tot onder 1,05 dollar. Een euro kostte maandagochtend 1,0476 dollar, het laagste peil sinds midden mei.