De vrees voor de wereldeconomie heeft de vraag naar veilige vluchthavens doen toenemen, vandaar de stijging van de koers van de yen. Alles draait om de vraag of er al dan niet een double dip recessie komt.

Martin Weale, een topman van de Britse centrale bank, waarschuwde vanmorgen dat het Verenigd Koninkrijk een grote kans loopt om in een nieuwe recessie te belanden. Weale is van mening dat alles op alles zal moeten worden gezet om die af te blokken.

Op de valutamarkten is de euro vanmorgen teruggevallen tot 1,2621 dollar, of het laagste niveau sinds 13 juli. Vervolgens kon de koers van de euro zich weer wat herstellen.

De vrees voor de wereldeconomie heeft de vraag naar veilige vluchthavens doen toenemen, vandaar de stijging van de koers van de yen. Alles draait om de vraag of er al dan niet een double dip recessie komt. Martin Weale, een topman van de Britse centrale bank, waarschuwde vanmorgen dat het Verenigd Koninkrijk een grote kans loopt om in een nieuwe recessie te belanden. Weale is van mening dat alles op alles zal moeten worden gezet om die af te blokken. Op de valutamarkten is de euro vanmorgen teruggevallen tot 1,2621 dollar, of het laagste niveau sinds 13 juli. Vervolgens kon de koers van de euro zich weer wat herstellen.