Die stijging zou bewerkstelligd worden door een verdere depreciatie van de koers van de yen.

Tyler Durden van Zerohedge rekende uit dat in een dergelijk scenario de koers van de yen zou moeten dalen tot een USDJPY level van 104,75.

Concreet wil dit zeggen dat de koers van de Japanse munt vanaf de huidige niveaus nog met ongeveer 12% in waarde kan stijgen.

Waar winnaars zijn, zijn altijd ook verliezers. Durden kwam tot de conclusie dat de stijging van de Nikkei tot 13.000 punten gepaard zou kunnen gaan met een depreciatie van S&P 500 met 3 tot 4%.

De Amerikaanse exportgerichte bedrijven zullen namelijk de pijn van het verlies aan exportpositie maar al te goed ervaren.

Die stijging zou bewerkstelligd worden door een verdere depreciatie van de koers van de yen. Tyler Durden van Zerohedge rekende uit dat in een dergelijk scenario de koers van de yen zou moeten dalen tot een USDJPY level van 104,75. Concreet wil dit zeggen dat de koers van de Japanse munt vanaf de huidige niveaus nog met ongeveer 12% in waarde kan stijgen. Waar winnaars zijn, zijn altijd ook verliezers. Durden kwam tot de conclusie dat de stijging van de Nikkei tot 13.000 punten gepaard zou kunnen gaan met een depreciatie van S&P 500 met 3 tot 4%. De Amerikaanse exportgerichte bedrijven zullen namelijk de pijn van het verlies aan exportpositie maar al te goed ervaren.