De belangrijkste indices noteren inmiddels zowat driekwart procent boven het slotniveau van gisteren. Delhaize en Mobistar zijn de sterkste stijgers binnen de BEL 20.

Op de valutamarkten dreigen de spanningen opnieuw de kop op te steken. De yen viel ten opzichte van de dollar terug tot een nieuw dieptepunt, maar ook ten opzichte van de euro gaf de Japanse munt opnieuw terrein prijs. Voor de Europese exportgerichte bedrijven is dat geen goed nieuws.

Maar ook China waarschuwde vanmorgen voor de gevolgen van de aanhoudende koersdaling van de yen. De monetaire politiek die door de Bank of Japan wordt gevoerd, dreigt problemen op te leveren voor heel wat groeilanden. China zal naar eigen zeggen tegenmaatregelen overwegen wanneer de koers van de yen blijft dalen.

De belangrijkste indices noteren inmiddels zowat driekwart procent boven het slotniveau van gisteren. Delhaize en Mobistar zijn de sterkste stijgers binnen de BEL 20. Op de valutamarkten dreigen de spanningen opnieuw de kop op te steken. De yen viel ten opzichte van de dollar terug tot een nieuw dieptepunt, maar ook ten opzichte van de euro gaf de Japanse munt opnieuw terrein prijs. Voor de Europese exportgerichte bedrijven is dat geen goed nieuws. Maar ook China waarschuwde vanmorgen voor de gevolgen van de aanhoudende koersdaling van de yen. De monetaire politiek die door de Bank of Japan wordt gevoerd, dreigt problemen op te leveren voor heel wat groeilanden. China zal naar eigen zeggen tegenmaatregelen overwegen wanneer de koers van de yen blijft dalen.