Op de valutamarkten stijgt de koers van de yen, dit in reactie op het bericht dat de Bank of Japan haar inflatiedoelstellingen handhaaft. De Japanse centrale bank mikt met andere woorden nog steeds op een inflatieniveau van 1%. De Japanse regering kondigde extra maatregelen aan om de economie te stimuleren.

Opkomende markten nemen voortouw

De opkomende markten namen afgelopen week het voortouw in de klim naar boven. Beleggers zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers op zoek naar rendement en nemen afscheid van de vast-rentende waarden en de Amerikaanse vastgoedsector.

In relatieve zin zijn de opkomende landen in de afgelopen twee jaar qua koers-performance achtergebleven bij de koersprestaties van de Amerikaanse beurs. Hierin lijkt nu verandering te komen.

Op de valutamarkten stijgt de koers van de yen, dit in reactie op het bericht dat de Bank of Japan haar inflatiedoelstellingen handhaaft. De Japanse centrale bank mikt met andere woorden nog steeds op een inflatieniveau van 1%. De Japanse regering kondigde extra maatregelen aan om de economie te stimuleren.Opkomende markten nemen voortouw De opkomende markten namen afgelopen week het voortouw in de klim naar boven. Beleggers zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers op zoek naar rendement en nemen afscheid van de vast-rentende waarden en de Amerikaanse vastgoedsector. In relatieve zin zijn de opkomende landen in de afgelopen twee jaar qua koers-performance achtergebleven bij de koersprestaties van de Amerikaanse beurs. Hierin lijkt nu verandering te komen.