De yen en de dollar blijven stijgen ten opzichte van de belangrijkste andere valuta's, wat in laatstgenoemd geval vooral te maken heeft met een vlucht naar veiligheid tegen de achtergrond van de ramp die zich in Japan aan het voltrekken is.

Op de valutamarkten werd voor de euro vanmorgen 1,3922 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3981 dollar gisterenavond in New York. De euro raakt dus maar niet voorbij de kaap van 1,40 dollar.

Volgens Thomas Harr, in Singapore head Asian foreign-exchange strategy bij Standard Chartered Plc, is het niet meer dan logisch dat de koers van de yen stijgt. Veel Japanse bedrijven halen hun yens opnieuw naar huis.

De yen en de dollar blijven stijgen ten opzichte van de belangrijkste andere valuta's, wat in laatstgenoemd geval vooral te maken heeft met een vlucht naar veiligheid tegen de achtergrond van de ramp die zich in Japan aan het voltrekken is. Op de valutamarkten werd voor de euro vanmorgen 1,3922 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3981 dollar gisterenavond in New York. De euro raakt dus maar niet voorbij de kaap van 1,40 dollar. Volgens Thomas Harr, in Singapore head Asian foreign-exchange strategy bij Standard Chartered Plc, is het niet meer dan logisch dat de koers van de yen stijgt. Veel Japanse bedrijven halen hun yens opnieuw naar huis.