Van zeepbellen op de financiële markten had ze nog niet gehoord, de gevolgen van het uiteen spatten van dergelijke zeepbellen blijken haar onbekend te zijn. Of met andere woorden: Yellen heeft het licht op groen gezet om gewoon verder te gaan met de orde van de dag.

Dat betekent concreet dat de Amerikaanse centrale bank nog meer geld kan printen. Maar is Yellen eigenlijk wel verantwoordelijk voor wat er nu gebeurt? Strikt genomen niet, ze zet eigenlijk alleen de politiek van haar voorganger Ben Bernanke verder. Het is dus Bernanke naar wie de beschuldigende vinger moet uitgestoken worden.

Van zeepbellen op de financiële markten had ze nog niet gehoord, de gevolgen van het uiteen spatten van dergelijke zeepbellen blijken haar onbekend te zijn. Of met andere woorden: Yellen heeft het licht op groen gezet om gewoon verder te gaan met de orde van de dag. Dat betekent concreet dat de Amerikaanse centrale bank nog meer geld kan printen. Maar is Yellen eigenlijk wel verantwoordelijk voor wat er nu gebeurt? Strikt genomen niet, ze zet eigenlijk alleen de politiek van haar voorganger Ben Bernanke verder. Het is dus Bernanke naar wie de beschuldigende vinger moet uitgestoken worden.