Hij baseert zich daarvoor op de Commodity Research Bureau/Reuters index, een index van 13 grondstoffen voor onmiddellijke levering. Deze index wordt door Yardeni als het meest betrouwbaar beschouwd.

Hij vergeleek de CRB index met de groei van de Amerikaanse economie op kwartaalbasis tijdens de afgelopen vijf jaar. Bleek dat de index en de economie op een merkwaardige wijze een correlatie hadden.

Sinds de piek op 26 april bereikt is de index met 9,80% gedaald. Toch ligt de slotkoers van gisteren nog steeds 50% boven de bodemkoers die in december 2008 werd opgetekend.

Yardeni meent te mogen concluderen dat de economische groei in de Verenigde Staten gaat vertragen, maar dat van een recessie geen sprake is.

In de index zijn een aantal minder voor de hand liggende grondstoffen opgenomen, zoals bijvoorbeeld gerecycleerd koper en katoen.

Hij baseert zich daarvoor op de Commodity Research Bureau/Reuters index, een index van 13 grondstoffen voor onmiddellijke levering. Deze index wordt door Yardeni als het meest betrouwbaar beschouwd. Hij vergeleek de CRB index met de groei van de Amerikaanse economie op kwartaalbasis tijdens de afgelopen vijf jaar. Bleek dat de index en de economie op een merkwaardige wijze een correlatie hadden. Sinds de piek op 26 april bereikt is de index met 9,80% gedaald. Toch ligt de slotkoers van gisteren nog steeds 50% boven de bodemkoers die in december 2008 werd opgetekend. Yardeni meent te mogen concluderen dat de economische groei in de Verenigde Staten gaat vertragen, maar dat van een recessie geen sprake is. In de index zijn een aantal minder voor de hand liggende grondstoffen opgenomen, zoals bijvoorbeeld gerecycleerd koper en katoen.