CEO Haslestad verklaarde dat de vraag naar stikstof groot blijft ondanks het extra aanbod dat China op de markt brengt. Yara zag de volumes stijgen met 19%, waarbij ureum met 52% steeg, NPK met 12% en nitraat met 25%. Met name in Europa was de vraag naar nitraat groot.

Dit is goed nieuws voor Yara, maar ook voor de industrie zelf. Het plantseizoen loopt goed en ook in de VS en Zuid-Amerika is de vraag naar kunstmest, gewasbescherming en zaden groot.

Yara zal in de toekomst profiteren van lagere brandstofprijzen, maar vooralsnog in de internationale niet-Europese activiteiten.

Met een koers/winstverhouding van minder dan 10x de verwachte winst voor 2013 zijn de aandelen goedkoop. Het bedrijf heeft zeer stabiele kasstromen en een sterke balans.

CEO Haslestad verklaarde dat de vraag naar stikstof groot blijft ondanks het extra aanbod dat China op de markt brengt. Yara zag de volumes stijgen met 19%, waarbij ureum met 52% steeg, NPK met 12% en nitraat met 25%. Met name in Europa was de vraag naar nitraat groot. Dit is goed nieuws voor Yara, maar ook voor de industrie zelf. Het plantseizoen loopt goed en ook in de VS en Zuid-Amerika is de vraag naar kunstmest, gewasbescherming en zaden groot. Yara zal in de toekomst profiteren van lagere brandstofprijzen, maar vooralsnog in de internationale niet-Europese activiteiten. Met een koers/winstverhouding van minder dan 10x de verwachte winst voor 2013 zijn de aandelen goedkoop. Het bedrijf heeft zeer stabiele kasstromen en een sterke balans.