Per aandeel werd 15 dollarcent verdiend, waar de analisten op maar 9 dollarcent gerekend hadden. Het resultaat was het beste sinds Carol Hirtz 15 maanden geleden werd ingehaald om de turnaround te realiseren.

De omzet kwam 1% hoger uit en bedroeg 1,60 miljard dollar. Yahoo profiteerde vooral van een herstel van de reclamemarkt. De cijfers konden in eerste instantie niet echt bekoren, in de nabeurshandel noteert de koers van Yahoo licht hoger.

De omzet en de winst van Apple kwamen anderzijds veel hoger dan verwacht uit. Apple zag de nettowinst over het tweede kwartaal met 90% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Per aandeel werd 3,33 dollar verdiend, tegenover 1,79 dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 49% tot 13,50 miljard dollar.

De consensusverwachting lag op een winst per aandeel 2,45 dollar en een omzet van 12 miljard dollar. In de nabeurshandel noteert Apple slechts licht hoger.

Per aandeel werd 15 dollarcent verdiend, waar de analisten op maar 9 dollarcent gerekend hadden. Het resultaat was het beste sinds Carol Hirtz 15 maanden geleden werd ingehaald om de turnaround te realiseren. De omzet kwam 1% hoger uit en bedroeg 1,60 miljard dollar. Yahoo profiteerde vooral van een herstel van de reclamemarkt. De cijfers konden in eerste instantie niet echt bekoren, in de nabeurshandel noteert de koers van Yahoo licht hoger. De omzet en de winst van Apple kwamen anderzijds veel hoger dan verwacht uit. Apple zag de nettowinst over het tweede kwartaal met 90% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Per aandeel werd 3,33 dollar verdiend, tegenover 1,79 dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 49% tot 13,50 miljard dollar. De consensusverwachting lag op een winst per aandeel 2,45 dollar en een omzet van 12 miljard dollar. In de nabeurshandel noteert Apple slechts licht hoger.