ABN Amro vraagt zich echter tegelijkertijd af of er afdoende synergie is tussen Tumblr en de kernactiviteiten van Yahoo! Ook denken wij dat het internetbedrijf teveel geld op tafel legt voor de overname.

Yahoo! betaalt in feite een hoge prijs voor meer pageviews zonder dat de leemtes in het zakelijk model worden gevuld.

Volgens Quantcast trekt Tumblr maandelijks 130 miljoen bezoekers, waarvan 11% dagelijks langskomt.

Met maandelijks 12 miljard pageviews (meer dan 89 pagina's per gebruiker) is het platform rijp voor gericht adverteren.

ABN Amro denkt echter dat minder dan 10% van het verkeer op mobiele platforms plaatsvindt. En juist op dat vlak heeft Yahoo! een achterstand.

Ook denkt de bank dat Tumblr vooral populair is onder uitgevers en gebruikers omdat het nooit heeft toegestaan dat het platform wordt doordrenkt met advertenties.

De analisten van de bank denken dat Facebook op het gebied van advertenties met dezelfde dilemma's worstelt als Tumblr, maar de beursgenoteerde sociale netwerksite beschikt over meer unieke eigenschappen. Het neutraal advies voor Yahoo blijft gehandhaafd.

ABN Amro vraagt zich echter tegelijkertijd af of er afdoende synergie is tussen Tumblr en de kernactiviteiten van Yahoo! Ook denken wij dat het internetbedrijf teveel geld op tafel legt voor de overname. Yahoo! betaalt in feite een hoge prijs voor meer pageviews zonder dat de leemtes in het zakelijk model worden gevuld. Volgens Quantcast trekt Tumblr maandelijks 130 miljoen bezoekers, waarvan 11% dagelijks langskomt. Met maandelijks 12 miljard pageviews (meer dan 89 pagina's per gebruiker) is het platform rijp voor gericht adverteren. ABN Amro denkt echter dat minder dan 10% van het verkeer op mobiele platforms plaatsvindt. En juist op dat vlak heeft Yahoo! een achterstand. Ook denkt de bank dat Tumblr vooral populair is onder uitgevers en gebruikers omdat het nooit heeft toegestaan dat het platform wordt doordrenkt met advertenties. De analisten van de bank denken dat Facebook op het gebied van advertenties met dezelfde dilemma's worstelt als Tumblr, maar de beursgenoteerde sociale netwerksite beschikt over meer unieke eigenschappen. Het neutraal advies voor Yahoo blijft gehandhaafd.