Yves Van Eerdewegh, beheerder van beursgenoteerde portefeuille bij Quest for Growth): "De technologie heeft het beter gedaan dan het beursgemiddelde, zeker in de Verenigde Staten. De technologiegeladen Nasdaq steeg vanaf 1 januari met 35%, tegenover slechts een stijging met 17% voor de Standard & Poor's 500 index. Wanneer we bij de small caps gaan kijken, is die trend waarschijnlijk nog meer uitgesproken."

In Europa ziet de trend er iets anders uit, maar dat heeft dan ook zijn specifieke redenen. Van Eerdewegh: "De Dow Jones Stoxx Technology Index is met 25% gestegen, tegenover een stijging met 22% voor de Dow Jones Stoxx 600. Hier dient echter rekening te worden gehouden met de koersevolutie bij Nokia. De koers van dit aandeel weegt op de index. Wordt Nokia buiten beschouwing laten, dan hebben de techno's ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan beter dan het beursgemiddelde gepresteerd."

Yves Van Eerdewegh, beheerder van beursgenoteerde portefeuille bij Quest for Growth): "De technologie heeft het beter gedaan dan het beursgemiddelde, zeker in de Verenigde Staten. De technologiegeladen Nasdaq steeg vanaf 1 januari met 35%, tegenover slechts een stijging met 17% voor de Standard & Poor's 500 index. Wanneer we bij de small caps gaan kijken, is die trend waarschijnlijk nog meer uitgesproken." In Europa ziet de trend er iets anders uit, maar dat heeft dan ook zijn specifieke redenen. Van Eerdewegh: "De Dow Jones Stoxx Technology Index is met 25% gestegen, tegenover een stijging met 22% voor de Dow Jones Stoxx 600. Hier dient echter rekening te worden gehouden met de koersevolutie bij Nokia. De koers van dit aandeel weegt op de index. Wordt Nokia buiten beschouwing laten, dan hebben de techno's ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan beter dan het beursgemiddelde gepresteerd."