De vastgoedsector lijkt in de greep van een wurgslang waar maar moeilijk aan te ontspannen valt. Sommige projectontwikkelaars staan al kredieten toe waar geen rente op moet worden betaald, wat wijst op een groeiende wanhoop in de sector.

Volgens de Wall Street Journal heeft Season Joy City, een verafgelegen voorstad van Beijing, een nieuw promotiemiddel ontwikkeld om leegstand te vermijden. Wie een appartement koopt, krijgt een tweede gratis. Daarmee blijkt overduidelijk dat de huidige crisis erger is dan die uit 2008.

De vastgoedsector lijkt in de greep van een wurgslang waar maar moeilijk aan te ontspannen valt. Sommige projectontwikkelaars staan al kredieten toe waar geen rente op moet worden betaald, wat wijst op een groeiende wanhoop in de sector. Volgens de Wall Street Journal heeft Season Joy City, een verafgelegen voorstad van Beijing, een nieuw promotiemiddel ontwikkeld om leegstand te vermijden. Wie een appartement koopt, krijgt een tweede gratis. Daarmee blijkt overduidelijk dat de huidige crisis erger is dan die uit 2008.