Volgens Ritholtz is de downtrend bij het goud over de afgelopen 30 maanden uitgesproken duidelijk geworden. Het heeft weinig zin om het te ontkennen, de chart ziet er momenteel bijzonder zwak uit. Een verdere daling van de goudprijs lijkt dan ook waarschijnlijk.

Ritholtz ziet een belangrijke steun voor het goud weggelegd op 1180 dollar. Wanneer die wordt doorbroken, kan de goudprijs nog fors lager gaan. In het ergste geval is zelfs een terugval onder het niveau van 1000 dollar mogelijk. Ritholtz merkt op dat vooral het uitblijven van inflatie de goudprijs schade toebrengt.

Volgens Ritholtz is de downtrend bij het goud over de afgelopen 30 maanden uitgesproken duidelijk geworden. Het heeft weinig zin om het te ontkennen, de chart ziet er momenteel bijzonder zwak uit. Een verdere daling van de goudprijs lijkt dan ook waarschijnlijk. Ritholtz ziet een belangrijke steun voor het goud weggelegd op 1180 dollar. Wanneer die wordt doorbroken, kan de goudprijs nog fors lager gaan. In het ergste geval is zelfs een terugval onder het niveau van 1000 dollar mogelijk. Ritholtz merkt op dat vooral het uitblijven van inflatie de goudprijs schade toebrengt.