De meest in het oog springende stijging betrof Precious Metals Products & Catalysts. Dit waren de prestaties per divisie:

• Advanced Materials : inkomsten stegen met 16 %

• Precious Metals Products and Catalysts : inkomsten stegen met 29 %

• Precious Metals Services : inkomsten 9 % hoger

• Zinc Specialties : inkomsten daalden met 6 %

Bovenop de sterkere aangroei van de inkomsten, genoot Umicore van de kostenverminderingsmaatregelen die in 2009 werden doorgevoerd.

Gezien de stijgende activiteitsgraad en de hogere metaalprijzen stegen de werkkapitaalbehoeften in het eerste kwartaal, hetgeen resulteerde in een toename van de nettoschuld met ongeveer € 70 miljoen in vergelijking met het begin van het jaar.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De prognoses voor Umicore kunnen naar omhoog. Ik ga nu uit van een recurrente EBIT van 280 miljoen euro in plaats van 252 miljoen euro. Umicore blijft interessant voor zijn sterke marktpositie en voor zijn uitstekende technologie. Ik blijf koper en verhoog mijn koersdoel van 30 naar 33 euro."

De meest in het oog springende stijging betrof Precious Metals Products & Catalysts. Dit waren de prestaties per divisie: • Advanced Materials : inkomsten stegen met 16 % • Precious Metals Products and Catalysts : inkomsten stegen met 29 % • Precious Metals Services : inkomsten 9 % hoger • Zinc Specialties : inkomsten daalden met 6 % Bovenop de sterkere aangroei van de inkomsten, genoot Umicore van de kostenverminderingsmaatregelen die in 2009 werden doorgevoerd. Gezien de stijgende activiteitsgraad en de hogere metaalprijzen stegen de werkkapitaalbehoeften in het eerste kwartaal, hetgeen resulteerde in een toename van de nettoschuld met ongeveer € 70 miljoen in vergelijking met het begin van het jaar. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De prognoses voor Umicore kunnen naar omhoog. Ik ga nu uit van een recurrente EBIT van 280 miljoen euro in plaats van 252 miljoen euro. Umicore blijft interessant voor zijn sterke marktpositie en voor zijn uitstekende technologie. Ik blijf koper en verhoog mijn koersdoel van 30 naar 33 euro."