Binnen de grenzen van haar confidentialiteitsverplichtingen kan de vennootschap meedelen dat de overeenkomst, met een looptijd van 3 jaar, zal aanvangen eind augustus.

Het tarief bestaat uit een basistarief dat stijgt indien en van zodra MOQ meer capaciteit dan wel extra technische opties van de FSO in gebruik neemt.

De FSO Africa en haar zusterschip, de FSO Asia, zijn de twee grootste en technisch meest hoogstaande dubbelwandige FSO's ter wereld. Ze zijn eigendom van joint ventures waarin OSG en Euronav elk 50% van de aandelen aanhouden.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De onzekerheid bij Euronav valt weg als gevolg van het afsluiten van het contract voor de FSO Africa. Het koopadvies voor het aandeel en het koersdoel van 20 euro blijven behouden."

Binnen de grenzen van haar confidentialiteitsverplichtingen kan de vennootschap meedelen dat de overeenkomst, met een looptijd van 3 jaar, zal aanvangen eind augustus. Het tarief bestaat uit een basistarief dat stijgt indien en van zodra MOQ meer capaciteit dan wel extra technische opties van de FSO in gebruik neemt. De FSO Africa en haar zusterschip, de FSO Asia, zijn de twee grootste en technisch meest hoogstaande dubbelwandige FSO's ter wereld. Ze zijn eigendom van joint ventures waarin OSG en Euronav elk 50% van de aandelen aanhouden. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De onzekerheid bij Euronav valt weg als gevolg van het afsluiten van het contract voor de FSO Africa. Het koopadvies voor het aandeel en het koersdoel van 20 euro blijven behouden."