De Coricancha-mijn is een mijn met meerdere metalen. Ze kent meer dan 60 jaar gebruiksgeschiedenis en omvat momenteel een ertsverwerkende faciliteit die 600 ton per dag aankan, ondergrondse mijnen, reserves en bronnen met goud, zilver, zink, lood en koper.

De mijn bevindt zich ongeveer 90 kilometer ten oosten van Lima, Peru vlakbij een aantal andere belangrijke mijn- en ontginningsactiviteiten.

De activiteit van de mijn werd opgeschort in mei 2008. Sinds de overname van de mijn in november 2009 heeft de Vennootschap de mijn en de fabriek opnieuw bedrijfsklaar gemaakt.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Nyrstar verrast niet met de strategie, de overname van het belang van 15% in de Corichanca-mijn kadert volledig in de upstream integratie die het bedrijf nastreeft. Ik blijf koper met een koersdoel van 12,50 euro."

De Coricancha-mijn is een mijn met meerdere metalen. Ze kent meer dan 60 jaar gebruiksgeschiedenis en omvat momenteel een ertsverwerkende faciliteit die 600 ton per dag aankan, ondergrondse mijnen, reserves en bronnen met goud, zilver, zink, lood en koper. De mijn bevindt zich ongeveer 90 kilometer ten oosten van Lima, Peru vlakbij een aantal andere belangrijke mijn- en ontginningsactiviteiten. De activiteit van de mijn werd opgeschort in mei 2008. Sinds de overname van de mijn in november 2009 heeft de Vennootschap de mijn en de fabriek opnieuw bedrijfsklaar gemaakt. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Nyrstar verrast niet met de strategie, de overname van het belang van 15% in de Corichanca-mijn kadert volledig in de upstream integratie die het bedrijf nastreeft. Ik blijf koper met een koersdoel van 12,50 euro."