Het bedrag dat de plaatsing van de aandelen opbrengt, zal door Ironbark gebruikt worden om het boorprogramma 2010 te financieren in de zink-loodafzetting Citronen in Noord-Groenland, een belangrijke stap in de voltooiing van een betrouwbare haalbaarheidsstudie in verband met de mogelijke ontwikkeling ervan.

De voltooiing van de plaatsing van de aandelen is onderworpen aan het ontvangen van een verklaring van afstand van de Australian Securities Exchange en het verkrijgen van de goedkeuring van de aandeelhouders van Ironbark.

De Raad van Bestuur van Ironbark zal de transactie bij zijn aandeelhouders aanbevelen.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Nyrstar koos voor de beste beschikbare optie om het belang in Ironbark te vergroten zonder een volledig overnamebod uit te brengen. De betaalde prijs ligt weliswaar boven de marktwaarde van Ironbark, maar hierbij dient rekening te worden gehouden met de beperkte free float. Ik handhaaf een koopadvies met een koersdoel van 12,50 euro."

Het bedrag dat de plaatsing van de aandelen opbrengt, zal door Ironbark gebruikt worden om het boorprogramma 2010 te financieren in de zink-loodafzetting Citronen in Noord-Groenland, een belangrijke stap in de voltooiing van een betrouwbare haalbaarheidsstudie in verband met de mogelijke ontwikkeling ervan. De voltooiing van de plaatsing van de aandelen is onderworpen aan het ontvangen van een verklaring van afstand van de Australian Securities Exchange en het verkrijgen van de goedkeuring van de aandeelhouders van Ironbark. De Raad van Bestuur van Ironbark zal de transactie bij zijn aandeelhouders aanbevelen. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Nyrstar koos voor de beste beschikbare optie om het belang in Ironbark te vergroten zonder een volledig overnamebod uit te brengen. De betaalde prijs ligt weliswaar boven de marktwaarde van Ironbark, maar hierbij dient rekening te worden gehouden met de beperkte free float. Ik handhaaf een koopadvies met een koersdoel van 12,50 euro."