Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar werd beschreven in een vertrouwelijke brief van Nyrstar aan CBH van 9 april 2010 die eerder vandaag door CBH werd overhandigd aan de Australian Securities Exchange.

Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar is onderworpen aan een aantal belangrijke voorwaarden, waaronder het voltooien van het due diligence-onderzoek met bevredigend resultaat en het bekrachtigen van een bindende implementatie-overeenkomst.

Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar zou inhouden dat Nyrstar een bod doet op alle gewone aandelen van CBH (met een aanvaard minimum van 50,1%) aan een prijs van A$0,195 per aandeel en alle converteerbare obligaties van CBH (zonder minimale voorwaarden) aan hun nominale waarde van A$1.000 per obligatie.

Bovendien zouden ook een aantal andere voorwaarden gelden. Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar raamt CBH op ongeveer A$ 310 miljoen (€215 miljoen).

Nyrstar is ervan overtuigd dat het Mogelijke Voorstel van Nyrstar een oplossing kan vormen voor de problemen die CBH aanhaalde met betrekking tot de transactiestructuur in het eerdere voorstel van Nyrstar (bekendgemaakt op 12 maart 2010) en bovendien een beter resultaat voor aandeel- en obligatiehouders van CBH kan bieden in vergelijking met het recente voorstel van Toho.

CBH heeft ingestemd om Nyrstar een beperkt due-diligence-onderzoek te laten uitvoeren hoewel beide partijen in dit stadium nog geen substantiële besprekingen zijn aangegaan in verband met het Mogelijke Voorstel van Nyrstar.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Nyrstar bezit nog opwaarts potentieel, daar ben ik van overtuigd. De productie wordt geleidelijk aan opgetrokken, de kostenbasis is leaner geworden en de inbreng van de recente overnames moet de winstgevendheid helpen verbeteren. Nyrstar moet kunnen profiteren van de verbeterde marktomstandigheden. "

Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar werd beschreven in een vertrouwelijke brief van Nyrstar aan CBH van 9 april 2010 die eerder vandaag door CBH werd overhandigd aan de Australian Securities Exchange. Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar is onderworpen aan een aantal belangrijke voorwaarden, waaronder het voltooien van het due diligence-onderzoek met bevredigend resultaat en het bekrachtigen van een bindende implementatie-overeenkomst. Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar zou inhouden dat Nyrstar een bod doet op alle gewone aandelen van CBH (met een aanvaard minimum van 50,1%) aan een prijs van A$0,195 per aandeel en alle converteerbare obligaties van CBH (zonder minimale voorwaarden) aan hun nominale waarde van A$1.000 per obligatie. Bovendien zouden ook een aantal andere voorwaarden gelden. Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar raamt CBH op ongeveer A$ 310 miljoen (€215 miljoen). Nyrstar is ervan overtuigd dat het Mogelijke Voorstel van Nyrstar een oplossing kan vormen voor de problemen die CBH aanhaalde met betrekking tot de transactiestructuur in het eerdere voorstel van Nyrstar (bekendgemaakt op 12 maart 2010) en bovendien een beter resultaat voor aandeel- en obligatiehouders van CBH kan bieden in vergelijking met het recente voorstel van Toho. CBH heeft ingestemd om Nyrstar een beperkt due-diligence-onderzoek te laten uitvoeren hoewel beide partijen in dit stadium nog geen substantiële besprekingen zijn aangegaan in verband met het Mogelijke Voorstel van Nyrstar. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Nyrstar bezit nog opwaarts potentieel, daar ben ik van overtuigd. De productie wordt geleidelijk aan opgetrokken, de kostenbasis is leaner geworden en de inbreng van de recente overnames moet de winstgevendheid helpen verbeteren. Nyrstar moet kunnen profiteren van de verbeterde marktomstandigheden. "