Bocimar droeg 16,3 miljoen EUR bij aan het geconsolideerd resultaat voor het eerste kwartaal 2011 (2010: 12,6 miljoen EUR).

De droge bulkmarkten hebben het jaar 2011 zwak ingezet. In het capesizesegment varen schepen zelfs beneden hun kostprijs . Het overaanbod aan nieuwbouwschepen is hier uiteraard niet vreemd aan.

Dankzij de indekkingspolitiek van Bocimar heeft deze marktevolutie weinig of geen invloed op de resultaten. De overige marksegmenten - het handysizesegment in het bijzonder - kenden een stabieler verloop.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Geen verrassingen bij CMB, zo mag ik basis van de kwartaalcijfers concluderen. Het bedrijf doorstaat in ieder geval de storm. Ik heb nog steeds een neutraal advies."

Bocimar droeg 16,3 miljoen EUR bij aan het geconsolideerd resultaat voor het eerste kwartaal 2011 (2010: 12,6 miljoen EUR). De droge bulkmarkten hebben het jaar 2011 zwak ingezet. In het capesizesegment varen schepen zelfs beneden hun kostprijs . Het overaanbod aan nieuwbouwschepen is hier uiteraard niet vreemd aan. Dankzij de indekkingspolitiek van Bocimar heeft deze marktevolutie weinig of geen invloed op de resultaten. De overige marksegmenten - het handysizesegment in het bijzonder - kenden een stabieler verloop. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Geen verrassingen bij CMB, zo mag ik basis van de kwartaalcijfers concluderen. Het bedrijf doorstaat in ieder geval de storm. Ik heb nog steeds een neutraal advies."