GeoSea, dat deel uitmaakt van de Belgische DEME-Groep, neemt de BELUGA HOCHTIEF Offshore-aandelen over die werden verkocht door Beluga, een scheepvaartmaatschappij voor zwaar hijstransport.

Het nieuwe bedrijf wordt geregistreerd onder de naam HGO Infra Sea Solutions. Beide bedrijven zijn voor 50 % aandeelhouder in de joint venture.

Er is overeengekomen dat geen details over de aankoopprijs zouden worden vrijgegeven.

Het nieuwe bedrijf zal offshore-vaartuigen voor speciale doeleinden gaan ontwikkelen, bouwen, beheren en charteren voor de bouw, het onderhoud en de exploitatie van hernieuwbare energie- en olie- en gasinstallaties.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "DEME is op zoek naar meer groei en dat versterkt de positie van CFE. Ik blijf koper."

GeoSea, dat deel uitmaakt van de Belgische DEME-Groep, neemt de BELUGA HOCHTIEF Offshore-aandelen over die werden verkocht door Beluga, een scheepvaartmaatschappij voor zwaar hijstransport. Het nieuwe bedrijf wordt geregistreerd onder de naam HGO Infra Sea Solutions. Beide bedrijven zijn voor 50 % aandeelhouder in de joint venture. Er is overeengekomen dat geen details over de aankoopprijs zouden worden vrijgegeven. Het nieuwe bedrijf zal offshore-vaartuigen voor speciale doeleinden gaan ontwikkelen, bouwen, beheren en charteren voor de bouw, het onderhoud en de exploitatie van hernieuwbare energie- en olie- en gasinstallaties. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "DEME is op zoek naar meer groei en dat versterkt de positie van CFE. Ik blijf koper."