De investeringen omvatten een verhoging van de productiecapaciteit in de bestaande installaties van Umicore in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China), evenals de bouw van een nieuwe productiefabriek en een technisch centrum in Japan.

De investeringen van Umicore zullen zich toespitsen op de verdere ontwikkeling en productie van kathodematerialen van het nikkel-mangaan-kobalt (NMC) type en zullen de jaarlijkse productiecapaciteit voor NMC's van de onderneming meer dan verdrievoudigen tegen 2013.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De markt voor de herlaabare lithium-ion batterijen is een aantrekkelijke groeimarkt voor Umicore. Ik beschouw de investering als een bewijs dat het groeipotentieel voor deze batterijen zich aan het voltrekken is. Ik heb nog steeds een advies opbouwen voor Umicore en verhoog het koersdoel van 24 naar 27 euro."

De investeringen omvatten een verhoging van de productiecapaciteit in de bestaande installaties van Umicore in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China), evenals de bouw van een nieuwe productiefabriek en een technisch centrum in Japan. De investeringen van Umicore zullen zich toespitsen op de verdere ontwikkeling en productie van kathodematerialen van het nikkel-mangaan-kobalt (NMC) type en zullen de jaarlijkse productiecapaciteit voor NMC's van de onderneming meer dan verdrievoudigen tegen 2013. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De markt voor de herlaabare lithium-ion batterijen is een aantrekkelijke groeimarkt voor Umicore. Ik beschouw de investering als een bewijs dat het groeipotentieel voor deze batterijen zich aan het voltrekken is. Ik heb nog steeds een advies opbouwen voor Umicore en verhoog het koersdoel van 24 naar 27 euro."