De productie van zinkmetaal lag 16% hoger in K1 2010 in vergelijking met K4 2009, voornamelijk door de verdere opvoering van de productie in de smelterij in Balen die op het einde van het kwartaal terug op volle capaciteit werkte.

De financiële prestaties in K1 2010 ondervonden een positieve invloed van de verbeterde marktomstandigheden. De gemiddelde zinkprijs steeg met 3% naar US$2.288 in vergelijking met K4 2009 en de waarde van de euro daalde ten opzichte van de dollar met 7% naar 1,38 (in het voordeel van de Vennootschap daar de inkomsten grotendeels in US dollar staan uitgedrukt en een substantieel aandeel van de bedrijfskosten in euro).

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Ik zie nog een aanzienlijk opwaarts potentieel beschikbaar bij Nyrstar. De trading update bevatte geen grote verrassingen. Het bedrijf is nu uitstekend geplaatst om te profiteren van de verbeterde marktomstandigheden."

De productie van zinkmetaal lag 16% hoger in K1 2010 in vergelijking met K4 2009, voornamelijk door de verdere opvoering van de productie in de smelterij in Balen die op het einde van het kwartaal terug op volle capaciteit werkte. De financiële prestaties in K1 2010 ondervonden een positieve invloed van de verbeterde marktomstandigheden. De gemiddelde zinkprijs steeg met 3% naar US$2.288 in vergelijking met K4 2009 en de waarde van de euro daalde ten opzichte van de dollar met 7% naar 1,38 (in het voordeel van de Vennootschap daar de inkomsten grotendeels in US dollar staan uitgedrukt en een substantieel aandeel van de bedrijfskosten in euro). Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "Ik zie nog een aanzienlijk opwaarts potentieel beschikbaar bij Nyrstar. De trading update bevatte geen grote verrassingen. Het bedrijf is nu uitstekend geplaatst om te profiteren van de verbeterde marktomstandigheden."