Uiteindelijk kan dit leiden tot een crisis waar die in Griekenland of Ierland slechts klein bier tegenover is. We mogen niet vergeten dat Japan economisch gezien veel zwaarder doorweegt dan deze twee Europese landen.

BOJ gouverneur Masaaki Shirakawa verdubbelde eerder deze week de aankoop van exchange-traded funds, real estate investment trusts, corporate debt en Japanse overheidsobligaties.

Bedoeling is uiteraard om de prijzen van deze activaklassen te ondersteunen. Deze maatregel mikt op de korte termijn, maar op de lange termijn zal er heel wat meer moeten gebeuren om het land uit het slop te halen.

Uiteindelijk kan dit leiden tot een crisis waar die in Griekenland of Ierland slechts klein bier tegenover is. We mogen niet vergeten dat Japan economisch gezien veel zwaarder doorweegt dan deze twee Europese landen. BOJ gouverneur Masaaki Shirakawa verdubbelde eerder deze week de aankoop van exchange-traded funds, real estate investment trusts, corporate debt en Japanse overheidsobligaties. Bedoeling is uiteraard om de prijzen van deze activaklassen te ondersteunen. Deze maatregel mikt op de korte termijn, maar op de lange termijn zal er heel wat meer moeten gebeuren om het land uit het slop te halen.