Er is namelijk een factor roet in het eten komen strooien en dat is een onverwachte stijging van de rentevoeten, in de Verenigde Staten maar ook in andere landen. Lyn Graham-Taylor, fixed income strategist bij Rabobank, vreest nu voor een worst-case scenario voor de markten.

Dat worst-case scenario wordt de 'Great Slowtation' genoemd, waarbij onzekerheid de bovenhand zal krijgen en de beleggers niet weten wat ze eigenlijk moeten doen. Die onzekerheid kan alleen worden weggenomen wanneer de FED duidelijkheid heeft geschapen over haar monetaire politiek.

Er is namelijk een factor roet in het eten komen strooien en dat is een onverwachte stijging van de rentevoeten, in de Verenigde Staten maar ook in andere landen. Lyn Graham-Taylor, fixed income strategist bij Rabobank, vreest nu voor een worst-case scenario voor de markten. Dat worst-case scenario wordt de 'Great Slowtation' genoemd, waarbij onzekerheid de bovenhand zal krijgen en de beleggers niet weten wat ze eigenlijk moeten doen. Die onzekerheid kan alleen worden weggenomen wanneer de FED duidelijkheid heeft geschapen over haar monetaire politiek.