In augustus zal de London Bullion Market Association's (LBMA) een proces op gang zetten om de fixing van de zilverprijs te hervormen. Hetzelfde zal nu waarschijnlijk ook met het goud gebeuren. Alles heeft natuurlijk te maken met een mogelijke manipulatie van de markten voor edelmetalen.

In 2012 werd al de manipulatie van de London Interbank Offered Rate (Libor) behandeld, wat er toe leidde dat een aantal banken zwaar beboet werden; Op 7 juli heeft de WGC in Londen alvorens de betrokken banken, de raffinaderijen, de beleggingsfondsen, de centrale banken en de mijngroepen uitgenodigd.

In augustus zal de London Bullion Market Association's (LBMA) een proces op gang zetten om de fixing van de zilverprijs te hervormen. Hetzelfde zal nu waarschijnlijk ook met het goud gebeuren. Alles heeft natuurlijk te maken met een mogelijke manipulatie van de markten voor edelmetalen. In 2012 werd al de manipulatie van de London Interbank Offered Rate (Libor) behandeld, wat er toe leidde dat een aantal banken zwaar beboet werden; Op 7 juli heeft de WGC in Londen alvorens de betrokken banken, de raffinaderijen, de beleggingsfondsen, de centrale banken en de mijngroepen uitgenodigd.