Jens Nordvig, global head of foreign-exchange strategy bij Nomura en auteur van "The Fall of the Euro", is van mening dat de Europese Centrale Bank tot dusver een gebrek aan slagkracht aan de dag heeft gelegd. De dure euro ondermijnt de competiviteit van de Europese bedrijven.

Nog in 2011 heeft de ECB de rente tweemaal verhoogd en op de valutamarkten wordt niet uitgesloten dat de ECB die nogmaals zal verhogen. Die vrees houdt de koers van de euro hoog en dat is op termijn een situatie die onhoudbaar wordt gezien het economisch herstel in de periferie in gevaar wordt gebracht.

Jens Nordvig, global head of foreign-exchange strategy bij Nomura en auteur van "The Fall of the Euro", is van mening dat de Europese Centrale Bank tot dusver een gebrek aan slagkracht aan de dag heeft gelegd. De dure euro ondermijnt de competiviteit van de Europese bedrijven. Nog in 2011 heeft de ECB de rente tweemaal verhoogd en op de valutamarkten wordt niet uitgesloten dat de ECB die nogmaals zal verhogen. Die vrees houdt de koers van de euro hoog en dat is op termijn een situatie die onhoudbaar wordt gezien het economisch herstel in de periferie in gevaar wordt gebracht.