De vraag is nu of er al dan niet een mechanisme op gang werd gezet om Paulson uit de markt te duwen. Is de goudmarkt nu al dan niet gemanipuleerd?, zo luidt de vraag die Tyler Durden van Zero Hedge zich stelt. De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker.

Uiteindelijk zullen we moeten toegeven dat het antwoord op deze vraag waarschijnlijk nooit zal gegeven worden. Misschien moet de vraag anders worden gesteld: in hoeverre is het mogelijk om een markt als de goudmarkt te manipuleren?

Wanneer we het antwoord op deze vraag weten, zijn we al een stuk verder. Opvallend is in ieder geval dat de goudprijs is beginnen te stijgen zodra Paulson zijn posities is beginnen af te bouwen.

De vraag is nu of er al dan niet een mechanisme op gang werd gezet om Paulson uit de markt te duwen. Is de goudmarkt nu al dan niet gemanipuleerd?, zo luidt de vraag die Tyler Durden van Zero Hedge zich stelt. De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Uiteindelijk zullen we moeten toegeven dat het antwoord op deze vraag waarschijnlijk nooit zal gegeven worden. Misschien moet de vraag anders worden gesteld: in hoeverre is het mogelijk om een markt als de goudmarkt te manipuleren? Wanneer we het antwoord op deze vraag weten, zijn we al een stuk verder. Opvallend is in ieder geval dat de goudprijs is beginnen te stijgen zodra Paulson zijn posities is beginnen af te bouwen.