Verschillende geïndustrialiseerde landen bevinden zich nog steeds in de gevarenzone, terwijl anderzijds in een aantal groeimarkten de kansen op nieuwe crisissen aanwezig zijn. Een begrotingscrisis in een grote economie zal hoe dan ook besmettingsgevaar met zich meebrengen.

De vraag is uiteraard welke regio de grootste risico's loopt. In Europa kan Frankrijk de katalysator van een crisis worden, China blijft in de emerging markets een dubbeltje op zijn kant maar ook de Verenigde Staten zijn nog niet veilig thuis. Aan risicohaarden is dus in geen geval gebrek.

Verschillende geïndustrialiseerde landen bevinden zich nog steeds in de gevarenzone, terwijl anderzijds in een aantal groeimarkten de kansen op nieuwe crisissen aanwezig zijn. Een begrotingscrisis in een grote economie zal hoe dan ook besmettingsgevaar met zich meebrengen. De vraag is uiteraard welke regio de grootste risico's loopt. In Europa kan Frankrijk de katalysator van een crisis worden, China blijft in de emerging markets een dubbeltje op zijn kant maar ook de Verenigde Staten zijn nog niet veilig thuis. Aan risicohaarden is dus in geen geval gebrek.