Te oordelen naar de inkomende spreads van de perifere probleemlanden is de geboekte verbetering sind s juli 2012 spectaculair, met dank aan de voorzitter van de ECB, Mario Draghi, die zich engageerde om alles te doen wat nodig is om de eurozone te redden.

Uiteraard zorgde ook de voortzetting van het herstructureringsbeleid voor een positieve ondertoon. Een normalisering van de spread is goed nieuws voor de debiteurlanden die zich zo goedkoper kunnen financieren, maar ook voor de beleggers die een impliciete zekerheid hebben dat zij zullen worden terugbetaald.

Te oordelen naar de inkomende spreads van de perifere probleemlanden is de geboekte verbetering sind s juli 2012 spectaculair, met dank aan de voorzitter van de ECB, Mario Draghi, die zich engageerde om alles te doen wat nodig is om de eurozone te redden. Uiteraard zorgde ook de voortzetting van het herstructureringsbeleid voor een positieve ondertoon. Een normalisering van de spread is goed nieuws voor de debiteurlanden die zich zo goedkoper kunnen financieren, maar ook voor de beleggers die een impliciete zekerheid hebben dat zij zullen worden terugbetaald.