Het voorbeeld werd in 2007 en 2008 gegeven door FED-voorzitter Ben Bernanke, die toen meermaals verklaarde dat de sub-prime crisis volledig onder controle was, van een besmetting van de rest van de economie zou geen sprake zijn. Het tegendeel bleek echter waar.

Ook de banken hebben in die periode staan liegen dat het een lieve lust was, want uiteindelijk zou er niets aan de hand zijn. Worden we telkens opnieuw belogen en bedrogen? Eigenlijk hoeven we daar zelfs niet in het minst aan te twijfelen, want de overheden zullen ons bij een volgende crisis weer even vrolijk leugens wijsmaken.

Het voorbeeld werd in 2007 en 2008 gegeven door FED-voorzitter Ben Bernanke, die toen meermaals verklaarde dat de sub-prime crisis volledig onder controle was, van een besmetting van de rest van de economie zou geen sprake zijn. Het tegendeel bleek echter waar. Ook de banken hebben in die periode staan liegen dat het een lieve lust was, want uiteindelijk zou er niets aan de hand zijn. Worden we telkens opnieuw belogen en bedrogen? Eigenlijk hoeven we daar zelfs niet in het minst aan te twijfelen, want de overheden zullen ons bij een volgende crisis weer even vrolijk leugens wijsmaken.