Economisch gezien gaat het Europa misschien wat beter, maar de dieperliggende problemen zijn nog altijd niet opgelost. Met name het probleem van de schulden is nog niet opgelost, dat kan waarschijnlijk alleen aangepakt worden door een schuldenherschikking op grote schaal.

Daarbij zouden ook staatsobligaties niet gespaard worden, de risico's op een 'haircut' zijn veel groter dan algemeen wordt aangenomen. Daarmee zouden meteen ook onze pensioenen gevaar lopen, want heel wat pensioenfondsen hebben een grote portefeuille staatsobligaties opgebouwd.

Economisch gezien gaat het Europa misschien wat beter, maar de dieperliggende problemen zijn nog altijd niet opgelost. Met name het probleem van de schulden is nog niet opgelost, dat kan waarschijnlijk alleen aangepakt worden door een schuldenherschikking op grote schaal. Daarbij zouden ook staatsobligaties niet gespaard worden, de risico's op een 'haircut' zijn veel groter dan algemeen wordt aangenomen. Daarmee zouden meteen ook onze pensioenen gevaar lopen, want heel wat pensioenfondsen hebben een grote portefeuille staatsobligaties opgebouwd.