De financiële markten blijven uitkijken naar de slotverklaring na afloop van de meeting van de Europese Centrale Bank. De Franse president Francois Hollande gaf al aan voorstander te zijn een vooropgesteld koersdoel op middellange termijn voor de euro.

Het ziet er echter niet naar uit dat Duitsland en de andere kernlanden voor dit idee te vinden zijn. De woordenoorlog in de eurozone over de koers euro kan zodoende ontsporen, waardoor de onderhuidse spanningen verder kunnen toenemen. Dat zou dan weer negatief zijn voor de obligatierentes.

De financiële markten blijven uitkijken naar de slotverklaring na afloop van de meeting van de Europese Centrale Bank. De Franse president Francois Hollande gaf al aan voorstander te zijn een vooropgesteld koersdoel op middellange termijn voor de euro. Het ziet er echter niet naar uit dat Duitsland en de andere kernlanden voor dit idee te vinden zijn. De woordenoorlog in de eurozone over de koers euro kan zodoende ontsporen, waardoor de onderhuidse spanningen verder kunnen toenemen. Dat zou dan weer negatief zijn voor de obligatierentes.