Vooral in de tweede helft van de week werden beleggers weer risico-avers wat leidde tot een daling van de kapitaalmarktrente in de Europese kernlanden en de Verenigde Staten.

Hoewel de beurzen wereldwijd vanaf het midden van de week onder druk kwamen, deden de aandelenbeurzen in Europa het de afgelopen week gemiddeld genomen beter dan de Amerikaanse beurzen.

Overigens weerspiegelden de aandelenbeurzen in de Europese landen wel precies de ontwikkeling van de economie, met koersstijgingen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en dalingen in Frankrijk en Nederland.

Buiten Europa leek ook de Japanse beurs over de week per saldo garen te spinnen bij de sterke economische groei in het eerste kwartaal.

Vooral in de tweede helft van de week werden beleggers weer risico-avers wat leidde tot een daling van de kapitaalmarktrente in de Europese kernlanden en de Verenigde Staten. Hoewel de beurzen wereldwijd vanaf het midden van de week onder druk kwamen, deden de aandelenbeurzen in Europa het de afgelopen week gemiddeld genomen beter dan de Amerikaanse beurzen. Overigens weerspiegelden de aandelenbeurzen in de Europese landen wel precies de ontwikkeling van de economie, met koersstijgingen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en dalingen in Frankrijk en Nederland. Buiten Europa leek ook de Japanse beurs over de week per saldo garen te spinnen bij de sterke economische groei in het eerste kwartaal.