De woningprijzen zijn nu al vier maanden op rij gestegen, afgaande op de meest recent gepubliceerde S&P Case-Shiller index. Bovendien is ook de Zillow's U.S. home value index, een andere bekende indicator, in het tweede kwartaal voor de eerste keer sinds 2007 gestegen.

Gary Shilling blijft negatief

Gary Shilling van A. Gary Shilling blijft echter negatief voor de Amerikaanse vastgoedmarkt. Er ligt namelijk nog een enorm aanbod van huizen die gedwongen worden verkocht naast de markt te wachten. Sommige van die huizen zijn geregistreerd, anderen evenwel niet.

Volgens Shilling zou er sprake zijn van in totaal 2 miljoen huizen die nog aan de man moeten worden gebracht. Die 2 miljoen komen nog boven het 'normale' aanbod van 1,50 miljoen nieuw afgewerkte huizen dat elk jaar op de markt komt. Op basis van dit grote aanbod schat Shilling dat de woningprijzen in de VS nog met een kwart kunnen dalen.

De woningprijzen zijn nu al vier maanden op rij gestegen, afgaande op de meest recent gepubliceerde S&P Case-Shiller index. Bovendien is ook de Zillow's U.S. home value index, een andere bekende indicator, in het tweede kwartaal voor de eerste keer sinds 2007 gestegen. Gary Shilling blijft negatief Gary Shilling van A. Gary Shilling blijft echter negatief voor de Amerikaanse vastgoedmarkt. Er ligt namelijk nog een enorm aanbod van huizen die gedwongen worden verkocht naast de markt te wachten. Sommige van die huizen zijn geregistreerd, anderen evenwel niet. Volgens Shilling zou er sprake zijn van in totaal 2 miljoen huizen die nog aan de man moeten worden gebracht. Die 2 miljoen komen nog boven het 'normale' aanbod van 1,50 miljoen nieuw afgewerkte huizen dat elk jaar op de markt komt. Op basis van dit grote aanbod schat Shilling dat de woningprijzen in de VS nog met een kwart kunnen dalen.